poniedziałek, 3 grudnia 2012

Pierś z kurczaka w sezamowej skorupce

Przeglądam dziś szafkę, w poszukiwaniu czegoś z czego mogłabym upiec ciasto i nagle oooo!! mam sezam,
Więc i przeprowadzę doświadczenie na domownikach :-)
Więc na talerzu mamy:
* pure ziemniaczane - ja tylko daje łyżkę masła i pół szklanki mleka
* surówka z pekińskiej - i 1 marchew, parę plasterków pora, łyżka śmietany i łyżka majonezu, sól. koperek suszony
A teraz w roli głównej pierś z kurczaka w sezamowej skorupce 

Piersi z kurczaka przygotowujemy tak jak zawsze do smażenia w panierce, czyli mąka, jajko roztrzepane i zamiast bułki tartej, dajemy sezam i obtaczamy  w mące jajku i w sezamie. Tyle filozofii :-)






Domownicy zasiedli do stołu z wielkim zdziwieniem i ciekawi nowego smaku 
Nie zawiedli się było pyszne ;-)
Polecam !!!

PS. gdyby ktoś nie wiedziała jak oskrobać ziemniaki proszę pisać, podam szczegółowy przepis :-D  

4 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł. Nie tylko smacznie, ale i zdrowo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda Twoje danie:) aż mi ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha, tez lubię z sezamem, ale wkurza mnie jak sie przypala na patelni...

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie takie jadłam, coś wspaniałego!!!! Tylko, że te były jeszcze z migdałami i orzechami włoskimi. Polecam!!!
    EWa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...