Kolejna książka kucharska w moich zbiorach, gdzie aż miło coś z niej
robić to ,,Od śniadania do kolacji". Swoje przeleżała, ale w chwili nudów przy popołudniowej kawie i
rozmyślaniu, co jutro ugotować na obiad, miała swoje pięć minut...i trwa
do dziś.
Pomysł na obiad znalazł się, ale moją uwagę przykuły śniadaniowe rogale z makiem. Odstrzału
wyszły wyśmienicie, a dzieci pokochały je. Jednak mam dla was dobrą
radę: uważajcie na
jakość mąki. Gdy pierwszy raz je wykonałam, była to
mąka pszenna tortowa z Krakowskich zakładów (zielone opakowanie, z logo
smokiem), następnym razem zrobiłam z mąki zakupionej z dyskontu
spożywczego, (logo owada) i to była porażka, ciasto było
"ciężkie i ubite
" i nie wyrosło jak za pierwszym razem.
Rogaliki
na ciepło, gdzie masełko się wtapia, to prawdziwy rarytas. Rogaliki
również wyśmienite na drogę, nawet bez dodatków, można się nimi zajadać.
Inną sprawdzoną książkę pani Joli zobaczycie w tym poście KLIK.
Opis:
Można w niej znaleźć dostosowane do pory roku nieskomplikowane przepisy z propozycjami śniadań, obiadów i kolacji, tworzące tygodniowe menu dla całej rodziny - wraz z listą niezbędnych produktów. Każdy z zaproponowanych przepisów powstał specjalnie na potrzeby tej książki i nie znajdziemy go na blogu. Z pomocą Joli przygotowanie urozmaiconych, prostych i szybkich posiłków stanie się banalnie proste.
Ta książka przede wszystkim pozwoli zaoszczędzić czas – nie tylko wyeliminuje problem codziennego główkowania co dziś ugotować, ale także pozwoli na sprawne zaplanowanie oszczędzających czas i pieniądze zakupów na cały tydzień. To idealne udogodnienie nie tylko dla gospodyń domowych, ale i zabieganych rodziców czy zapracowanych singli.
Co ważne w kuchni Joli Caputy nic się nie marnuje. Gotujmy z nią i cieszmy się smakiem domowych potraw!
Info:
Autor: Jola Caputa
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 224
Kategorie: Kulinaria
Oprawa: Twarda
Format: 165 x 240
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz